- Alkol haline gelebilecek arpa nişastası;
- Acılık veren serbetçiotu (hop);
- Arpa nişastasını alkole ve karbonik asite çeviren maya;
- Ve en önemlisi: Su - temiz ve kireçsiz.
Çimlenme sırasında, arpa tanelerinden filizler çıkmaya baslar. Sonra dinlendirilir, kurutulur. Değirmende öğütülür; 75°'ye kadar ısıtılır. Bu ısıtma sonunda biraya köpük veren basit azotlu ve fosforlu maddeleri meydana gelir.
Bundan sonra, arpa sırası, filtrelerden süzülerek, küspesi ayrılır. 10.000 kiloya, 18-25 kilogram şerbetçiotu çiçeği (hop) katılarak, 2 saat kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Burada, 1,5, 2 ay kadar mayalandırılarak, dinlendirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder