12 Şubat 2009 Perşembe

Bira Nasıl Yapılır?

Gerekenler:
  • Alkol haline gelebilecek arpa nişastası;
  • Acılık veren serbetçiotu (hop);
  • Arpa nişastasını alkole ve karbonik asite çeviren maya;
  • Ve en önemlisi: Su - temiz ve kireçsiz.
Önce, bira yapımında kullanılacak olan arpa, eleklerle temizlenir; tanelerinin iriliklerine göre ayrılır. Temizlenen arpa, 60-96 saat kadar, ıslatılır. Arpa taneleri yeteri kadar ıslandıktan sonra, mahzende, ıslak ve soğuk hava verilerek, 17° sıcaklığın altında, çimlendirilmeye bırakılır.
Çimlenme sırasında, arpa tanelerinden filizler çıkmaya baslar. Sonra dinlendirilir, kurutulur. Değirmende öğütülür; 75°'ye kadar ısıtılır. Bu ısıtma sonunda biraya köpük veren basit azotlu ve fosforlu maddeleri meydana gelir.
Bundan sonra, arpa sırası, filtrelerden süzülerek, küspesi ayrılır. 10.000 kiloya, 18-25 kilogram şerbetçiotu çiçeği (hop) katılarak, 2 saat kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Burada, 1,5, 2 ay kadar mayalandırılarak, dinlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

aranan nerede
kelime, anahtar sozcuk, sirket
sehir veya posta kodu jobs by job search
 

Tolun Ozarslan | Yazilim Testi | Blog | Yazılım Ortağı | Mutluluk İçin | Taksi Durakları